eko030

UG eko030

ANKETA O KVALITETU VODE 16 јануара, 2009

Filed under: Екологија,еко030 — bodin @ 12:40 pm

УГ ЕКО 030 жели да добије информације о ставу грађана о квалитету воде из градског водовода и акумулационог језера „Велики затон“. Подаци до којих би смо дошли користили би нам у планирању наредних активности по питању даљег рада на унапређењу квалитета воде за пиће са градског водовода али и у језеру „Велики затон“ које осим што обезбеђује потребе воде за стари водовод истовремено је и једно од градских купалишта.

Овај проблем посебно долази до изражаја у летњим месецима, када због смањеног прилива воде у акумулације настају додатни проблеми у водоснабдевању. Тада, услед суше и смањења нивоа, у акумулационим језерима често долази и до драстичног смањења квалитета воде у виду накупљања воденог биља, алги али и појаве великих концентрација штетних микроорганизама.

Нарочити проблем са квалитетом воде јавља се када је у питању тзв. стари водовод, чији се потрошачи често налазе суочени са чињеницом да је вода коју добијају на својим чесмама неквалитетна и прикладна за коришћење искључиво као тзв. техничка вода.

Услед ових појава, међу грађанима се често јављају приче о лошем квалитету воде из градских водовода а самим тим расте и неповерење у градски водовод. Многи од њих се одлучују за алтернативно снабдевање водом на изворима у околини града, чији се квалитет воде не проверава редовно те не постоје ни докази о њеном квалитету који ће потврдити да је она добра за пиће.

Овакве сумње изазивају несигурност међу грађанима, и подстичу на даље ширење непроверених информација.

Из потребе да утврдимо став грађана према квалитету воде за пиће коју добијајју из градског водовода али и о квалитету воде у акумулационом језеру „Велики затон“ из којег се водом снабдева стари водовод а и које уједно служи и као градско купалиште током лета, желимо да спроведемо испитивање јавног мњења путем анкете.

Ово је само први корак који предузимамо. У зависности од резултата анкете зависи и наш следећи корак.

Ваш Еко030

за преузимање кликни на анкета

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s