eko030

UG eko030

Saopštenje 31 јануара, 2009

Filed under: Мајданпек,еко030 — cokan @ 9:42 pm

УГ ЕКО 030, поводом почетка реализације пројекта „Рециклирајмо“ издаје,

САОПШТЕЊЕ

Поштовани грађани, УГ за заштиту животне средине ЕКО 030, уз финансијску помоћ Балканског фонда за локалне инцијативе – БЦИФ, 1. фебруара 2009. године започеће реализацију пројекта под називом „Рециклирајмо“.

Овим пројетком желимо да едукујемо грађане општине Мајданпек о значају и принципима рециклаже. Истовремено желимо да у процес поспешивања рециклаже на територији наше општине укључимо и СО Мајданпек, па је с тим у вези у оквиру пројекта планирана серија разговора на ову тему са циљем да се изради заједнички акциони план за поспешивање рециклаже.

Овај пројекат својеврстан је наставак пројекта „Чисто“ у оквиру којег су у сараднји са СО Мајданпек набављене канте за отпатке и кавези за прикупљање ПЕТ амбалаже. У току његове реализације планирано је да се покрене медијска кампања којом би се са циљевима пројекта али и значајем рециклаже упознао велики број наших суграђана. Истовремено емитоваће се и радио емисије посвећене пројекту на којима ће бити представљене све актуелности везане за његову реализацију. Главна активност током пројекта биће уличне активности током којих ће чланови и волонтери УГ ЕКО 030 у директном контакту са грађанима објашњавати све везано за пројекат и његове циљеве. Током ових активности предвиђено је да се, у договору са родитељима, укључе и наши најмлађи суграђани који ће симболично у кавезе за ПЕТ амбалажу одлагати по једну пластичну фалшу а за узврат добити мали поклон.

Пројекат је предвиђен да траје до 1. јуна 2009 године.

Овим путем позивамо све грађане да нам се прикључе у реализацији овог пројекта, у складу са својим могућностима, и помогну да Мајданпек учинимо чистијим местом за живот.

С поштовањем,

УГ ЕКО 030

Мајданпек, 01. 02.2009.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s